Onderhoud

Groene aanslag

Bij een koffiezetapparaat dat dicht bij het raam staat, kan algengroei ontstaan. U kunt dit schoonmaken door een zakje Clean Drop (te bestellen in onze webshop) of met soda verwijderen. Laat een laagje warm water (max. 4 koppen) een tijd (30min) in het waterreservoir staan. Dan het waterreservoir met warm (niet kokend) water verder opvullen en een beetje roeren (doorlooppijpje er afhalen). Met een houten prikkertje kunt u eventueel vastzittende slierten algen losmaken.

Daarna het waterreservoir leeggooien in de gootsteen, NIET laten doorlopen.

Als u tevreden bent met het resultaat, de koffiemachine 3x met schoon water laten doorlopen. Of nog een keer de behandeling herhalen, als er de eerste keer in ieder geval veel algen loskwamen.

Kalk

Regelmatig ontkalken is noodzakelijk. Wij adviseren een ontkalking na 100x koffiezetten, ofwel na een pakje filterpapier. Voor het ontkalken bevelen wij Durgol aan, dat u via onze webshop kunt kopen.

Gebruik géén (biologische) ontkalkingsmiddelen op basis van citroenzuur, dat resulteert in een blijvend nare koffiesmaak omdat het citroenzuur een chemische reactie aangaat met het koperen verwarmingselement.

Melitta (DE 2 kopjes)

Melitta is niet door Technivorm gefabriceerd, dus kunt u in onze webshop geen onderdelen bestellen.
U kunt wel bij blokker informeren of op de webshop bezoeken: http://www.blokker.nl/nl/blknl/koken-en-tafelen/koffie-en-thee/koffiezetapparaat/douwe-egberts-melitta-mini-2

Plastic van glaskan

Bij de meesten gaat de kan vele jaren mee en moet men een nieuwe bestellen omdat ze hem hebben laten vallen. Het is belangrijk dat u de kan niet in de vaatwasser reinigt. (Het deksel kunt u wel in de vaatwasser reinigen). Verder adviseren wij u om de deksel zo veel mogelijk aan het handvat te laten en zo min mogelijk los te halen. Veelvuldig loshalen van het deksel verslapt de contactpunten.

Thermoskan reinigen

Voor een goede koffiesmaak is het belangrijk de thermoskan regelmatig te reinigen. Doe een tablet vaatwasmiddel  in de kan en vul de kan tot bovenaan met heet water/kokend water, roer met een houten lepel om de tablet goed te laten oplossen. Na een uur legen, met de borstel reinigen en naspoelen met schoon water.


Zit uw vraag er niet bij?

Stel dan hier uw vraag.

Foto

Als u een vraag heeft over uw Moccamaster, geef dan aan welk type machine u heeft.

Mocht u direct contact willen hebben.

Telefonisch zijn wij bereikbaar op werkdagen van 8:30-12.30 en 13.00-17:00 uur: +31 (0)343 45 00 01

Moccamaster 2019 - Handbuilt by professionals