Gebruik

AO 40 minuten

Moccamaster KBG741-AO heeft een automatische uitschakeling na 40 minuten. Dat is een nieuweEuropese regelgeving voor alle apparaten met een warmhoudplaat en dat geldt voor alle producenten. Wij zijn verplicht hier ons aan te houden. Wij geven u het advies om bij het pakken van de kan (voor het inschenken van het eerste kopje), de schakelaar uit te zetten. Als u de kan terugplaatst, zet u de schakelaar weer aan. Dan begint de tijd opnieuw te tellen. Dit functioneert niet met te kort achterelkaar uit/aan zetten.

Deksel glaskan

Wij adviseren u om de deksel zo veel mogelijk aan het handvat te laten en zo min mogelijk los te halen. Veelvuldig loshalen van het deksel verslapt de contactpunten.

Lampje - lichtsterkte

Het lampje in de aan/uit schakelaar is kleiner dan in de keuzeschakelaar voor de warmhoudplaat. Daardoor zit er verschil in de lichtopbrengst, maar dat heeft geen invloed op de werking.

Overstromen filterhouder

Het overstromen van de filterhouder kan verschillende oorzaken hebben:

  • De druppelstop is verstopt en moet schoongemaakt worden
  • Te fijne koffiemaling. Espressokoffie is een te fijne maling en niet geschikt.
  • Door cafeïne vrije koffie te gebruiken, kan het zakje onderaan dichtslibben.
  • Heeft u misschien een waterontharder op zoutbasis op uw waterleiding? Calcium en magnesium worden omgezet naar natrium. Vaak betreft het centrale zoutontharders die in huishoudens worden aangeboden en geplaatst. Dit ontkalkt water heeft een lagere EC waarde en een hogere oppervlaktespanning, zodat het water langzamer in de koffie dringt. Wij kunnen u alleen adviseren max 8 kopjes te zetten of ander water te gebruiken.

Het lampje in de rechter schakelaar van mijn KBG Select brandt niet / gaat uit

Het koperen 1450 Watt verwarmingselement van de Moccamaster Select gaat uit, zodra het waterreservoir leeg is. Het lampje in de rechterschakelaar gaat dan uit. De stand van de rechterschakelaar heeft hier geen invloed op. Daarna verbruikt de machine 25-70W stroom door het intelligente warmhoudplaatje, dat de warmte automatisch aanpast aan de hoeveelheid koffie in de kan. Zo wordt uw koffie nooit te heet en te bitter.


Zit uw vraag er niet bij?

Stel dan hier uw vraag.

Foto
(max 10Mb)

Foto
(max 10Mb)

Geef svp aan welk type machine u heeft en voeg, indien mogelijk, een foto bij om uw vraag te verduidelijken.

Mocht u direct contact willen hebben.

Telefonisch zijn wij bereikbaar op werkdagen van 8:30-12.30 en 13.00-17:00 uur: +31 (0)343 45 00 01

Moccamaster 2020 - Handbuilt by professionals