Gebruik

AO 40 minuten

Moccamaster KBG741-AO heeft een automatische uitschakeling na 40 minuten. Dat is een nieuweEuropese regelgeving voor alle apparaten met een warmhoudplaat en dat geldt voor alle producenten. Wij zijn verplicht hier ons aan te houden. Wij geven u het advies om bij het pakken van de kan (voor het inschenken van het eerste kopje), de schakelaar uit te zetten. Als u de kan terugplaatst, zet u de schakelaar weer aan. Dan begint de tijd opnieuw te tellen. Dit functioneert niet met te kort achterelkaar uit/aan zetten.

Deksel glaskan

Wij adviseren wij u om de deksel zo veel mogelijk aan het handvat te laten en zo min mogelijk los te halen. Veelvuldig loshalen van het deksel verslapt de contactpunten.

Lampje – lichtsterkte

Het lampje in de aan/uit schakelaar is kleiner dan in de keuzeschakelaar voor de warmhoudplaat. Daardoor zit er verschil in de lichtopbrengst, maar dat heeft geen invloed op de werking.

Overstromen filterhouder

Het overstromen van de filterhouder kan verschillende oorzaken hebben:

  • De druppelstop is verstopt en moet schoongemaakt worden
  • Te fijne koffiemaling. Espressokoffie is een te fijne maling en niet geschikt.
  • Door cafeïne vrije koffie te gebruiken, kan het zakje onderaan dichtslibben.

Heeft u misschien een waterontharder op zoutbasis op uw waterleiding?

Calcium en magnesium worden omgezet naar natrium. Vaak betreft het centrale zoutontharders die in huishoudens worden aangeboden en geplaatst. Dit ontkalkt water heeft een lagere EC waarde en een hogere oppervlaktespanning, zodat het water langzamer in de koffie dringt. Wij kunnen u alleen adviseren max 8 kopjes te zetten of ander water te gebruiken.

Weinig koffie zetten

Het apparaat is ook geschikt om 2 kopjes te zetten maar dan moet u wat meer koffie doseren. Vanaf 6 kopjes kunt u de aanbevolen dosering van 1 afgestreken schepje hanteren.

Tot 2 kopjes kunt u de kan weghouden onder de filter en pas als het water uit het reservoir is doorgestroomd naar het filter, de kan er onder zetten zodat de koffie langer kan trekken. (bij meer dan 2 kopjes stroomt de koffie te snel door de filterhouder naar de koffiekan waardoor). Het gebruik van twee koffiefilters is ook een manier om de koffie langzamer te laten doorlopen.


Zit uw vraag er niet bij?

Stel dan hier uw vraag.

Foto

Als u een vraag heeft over uw Moccamaster, geef dan aan welk type machine u heeft.

Mocht u direct contact willen hebben.

Telefonisch zijn wij bereikbaar op werkdagen van 8:30-12.30 en 13.00-17:00 uur: +31 (0)343 45 00 01

Moccamaster 2019 - Handbuilt by professionals