Moccamaster de duurzame en gezonde keuze

De gezonde keuze

Koffie bestaat in vele soorten. In sommige soorten zit meer van het stofje cafestol. Cafestol verhoogt het LDL-cholesterol. Een teveel aan LDL-cholesterol in je bloed blijft plakken aan de binnenkant van je bloedvaten. Dat vergroot de kans op bijvoorbeeld een hartaanval of beroerte. Hoe beter de koffie is gefilterd, hoe minder cafestol erin zit. Koffie gezet met een papieren filter heeft het laagste gehalte cafestol. Voor het milieu heeft filterkoffie ook voordelen: minder energiegebruik bij productie en minder afval.

Temperatuur

Als de koffie bitter smaakt, is de watertemperatuur te hoog. Smaakt de koffie zuur, dan is het water juist te koud. De optimale zettemperatuur ligt tussen de 92 en 96°C. Bij deze temperatuur lossen de aromabevattende oliën goed op, met een ideale balans tussen zoet, zuur en bitter. Het unieke koperen verwarmingselement van Moccamaster zorgt voor deze ideale zettemperatuur.

Doorlooptijd

Ook de juiste doorlooptijd is van belang. Voor een volle kan van 10 kopjes is de juiste doorlooptijd 6 minuten. Aan het begin komen de zuren vrij, aan het eind de bitterstoffen. Is de extractietijd te kort, dan smaakt de koffie zuur; duurt het zetproces te lang, dan smaakt de koffie te bitter. Moccamaster zet 1,25 l precies in 6 minuten. KBG Select zet ook minder koffie met de juiste doorlooptijd.

De duurzame keuze

Moccamaster koffiemachines worden in Nederland met de hand gemaakt en ondergaan een strenge kwaliteitscontrole. We willen het milieu zo veel mogelijk ontzien en maken alleen gebruik van hoogwaardige, energie-efficiënte en recyclebare materialen.

Moccamaster koffiemachines hebben een extreem lange levensduur en 5 jaar garantie.

Moccamaster werkt nauw samen met de ECBC European Coffee Brewing Centre en de Specialty Coffee Association of America and Europe. Door kennis met deze centra uit te wisselen, ontwikkelt en verbetert het bedrijf haar producten continue.

Moccamaster 2020 - Handbuilt by professionals