Veel gestelde vragen

AO 40 minuten

Moccamaster KBG741-AO heeft een automatische uitschakeling na 40 minuten. Dat is een nieuweEuropese regelgeving voor alle apparaten met een warmhoudplaat en dat geldt voor alle producenten. Wij zijn verplicht hier ons aan te houden. Wij geven u het advies om bij het pakken van de kan (voor het inschenken van het eerste kopje), de schakelaar uit te zetten. Als u de kan terugplaatst, zet u de schakelaar weer aan. Dan begint de tijd opnieuw te tellen. Dit functioneert niet met te kort achterelkaar uit/aan zetten.

Blokker onderdelen en Douwe Egberts punten

Een aantal onderdelen kunt u bij een vestiging van Blokker bestellen, eventueel met uw DE punten.

Hieronder vindt u de artikel nummers van Blokker:

Glaskan                       1732518 – DE onderdelenboek

RVS doorlooppijpje     1732466 – Blokker onderdelenboek

Deksel filterhouder    1732470 – Blokker onderdelenboek

Deksel waterreservoir1732472 – Blokker onderdelenboek

Maatschepje zwart    1732471 – Blokker onderdelenboek

DE Punten

Douwe Egberts heeft met het sluiten van haar winkels, het assortiment (gedeeltelijk) en het puntensysteem overgedragen aan Blokker. U kunt bij een Blokker vestiging met DE assortiment navragen wat u nog tegen punten kunt kopen.

Deze link brengt u meteen naar de pagina, waar u uw woonplaats kunt invullen en een vinkje zetten bij 'met Douwe Egberts assortiment'

U kunt onderdelen ook bestellen via onze webshop, maar niet met DE punten.

Deksel glaskan

Wij adviseren wij u om de deksel zo veel mogelijk aan het handvat te laten en zo min mogelijk los te halen. Veelvuldig loshalen van het deksel verslapt de contactpunten.

Groene aanslag

Bij een koffiezetapparaat dat dicht bij het raam staat, kan algengroei ontstaan. U kunt dit schoonmaken door een zakje Clean Drop (te bestellen in onze webshop) of met soda verwijderen. Laat een laagje warm water (max. 4 koppen) een tijd (30min) in het waterreservoir staan. Dan het waterreservoir met warm (niet kokend) water verder opvullen en een beetje roeren (doorlooppijpje er afhalen). Met een houten prikkertje kunt u eventueel vastzittende slierten algen losmaken.

Daarna het waterreservoir leeggooien in de gootsteen, NIET laten doorlopen.

Als u tevreden bent met het resultaat, de koffiemachine 3x met schoon water laten doorlopen. Of nog een keer de behandeling herhalen, als er de eerste keer in ieder geval veel algen loskwamen.

Kalk

Regelmatig ontkalken is noodzakelijk. Wij adviseren een ontkalking na 100x koffiezetten, ofwel na een pakje filterpapier. Voor het ontkalken bevelen wij  Durgol aan, dat u via onze webshop kunt kopen.

Gebruik géén (biologische) ontkalkingsmiddelen op basis van citroenzuur, dat resulteert in een blijvend nare koffiesmaak omdat het citroenzuur een chemische reactie aangaat met het koperen verwarmingselement.

Kalklampje

De Moccamaster met kalkaanduiding is alleen verkrijgbaar in Scandinavië. Deze is bij ons niet meer in het assortiment, omdat wij de ervaring hebben, dat het lampje pas gaat branden, als het te laat is. Ongeveer zoals het olielampje van de auto. Wij adviseren om te ontkalken na 100x koffie zetten, dat is precies een pakje koffiefilters.

Lampje – lichtsterkte

Het lampje in de aan/uit schakelaar is kleiner dan in de keuzeschakelaar voor de warmhoudplaat. Daardoor zit er verschil in de lichtopbrengst, maar dat heeft geen invloed op de werking.

Melitta (DE 2 kopjes)

Melitta is niet door Technivorm gefabriceerd, dus kunt u in onze webshop geen onderdelen bestellen.

U kunt wel bij blokker informeren of op de webshop bezoeken: http://www.blokker.nl/nl/blknl/koken-en-tafelen/koffie-en-thee/koffiezetapparaat/douwe-egberts-melitta-mini-2

Overlooppijpje

Tot voor kort was het overlooppijpje gemaakt van messing en een chroomlaagje. Het chroomlaagje laat los maar dit is niet schadelijk voor de gezondheid, de chroomstukjes komen in het filter. Het messing roest niet en is derhalve ook niet schadelijk. Nu is het doorlooppijpje van roestvrijstaal. Regelmatig ontkalken blijft daarom belangrijk.

Overstromen filterhouder

Het overstromen van de filterhouder kan verschillende oorzaken hebben:

-    De druppelstop is verstopt en moet schoongemaakt worden

-    Te fijne koffiemaling. Espressokoffie is een te fijne maling en niet geschikt.

-    Door cafeïne vrije koffie te gebruiken, kan het zakje onderaan dichtslibben.

   Heeft u misschien een waterontharder op zoutbasis op uw waterleiding?Calcium en magnesium worden omgezet naar natrium. Vaak betreft het centrale zoutontharders die in huishoudens worden aangeboden en geplaatst. Dit ontkalkt water heeft een lagere EC waarde en een hogere oppervlaktespanning, zodat het water langzamer in de koffie dringt. Wij kunnen u alleen adviseren max 8 kopjes te zetten of ander water te gebruiken.

Plastic van glaskan

Bij de meesten gaat de kan vele jaren mee en moet men een nieuwe bestellen omdat ze hem hebben laten vallen. Het is belangrijk dat u de kan niet in de vaatwasser reinigt. (Het deksel kunt u wel in de vaatwasser reinigen). Verder adviseren wij u om de deksel zo veel mogelijk aan het handvat te laten en zo min mogelijk los te halen. Veelvuldig loshalen van het deksel verslapt de contactpunten.

Reparatie

U kunt uw apparaat ter reparatie sturen aan

Moccamaster Sales BV

Industrieweg Zuid 20A

3958VX  Amerongen

Voegt u een notitie bij met uw naam, adres, email, telefoonnummer en een aanduiding van het mankement. In de meeste gevallen hoeft u de losse onderdelen zoals deksels en kan niet mee te sturen. Als u de glaskan wel moet meesturen (in geval van doorstroomproblemen), verpakt u dan de glaskan in een aparte plastic zak. Mocht de kan tijdens transport breken, dan maakt het gebroken glas geen krassen op het apparaat.

Douwe Egberts apparaten: U kunt uw apparaat met aankoopbon terugbrengen naar Blokker, zij zorgen ervoor dat het apparaat naar ons wordt geleverd. Na reparatie gaat het apparaat weer naar de Blokkervestiging waar u het apparaat heeft gebracht.

Reparatieonderdelen

Voor onderdelen die u niet op onze webshop ziet, kunt u ons een email sturen naar info@moccamaster.nl. Voor een aantal onderdelen vragen wij u een afstandsverklaring te tekenen.

Registratie voor 10 jaar garantie

De registratie is door de Scandinavische organisatie ingesteld voor het geven van 10 jaar garantie. Deze registratie is niet van toepassing buiten de Scandinavische landen, waar een garantie van 5 jaar standaard is. Op de onderplaat staat een serienummer waaraan wij de productiedatum kunnen herkennen. Zo heeft ieder apparaat zijn garantie, ook als u de aankoopbon niet meer heeft.

Thermoskan Cater Profi

Douwe Egberts heeft een tijd een andere leverancier gehad voor de thermoskannen. Als u de thermoskan niet op onze webshop ziet, is het waarschijnlijk de Cater Profi Kan.

Thermoskan reinigen

U kunt de thermoskan gemakkelijk reinigen met een tablet vaatwasmiddel. Tablet in de kan en de kan tot bovenaan vullen met heet water. Na een half uur legen, eventueel nog met de borstel reinigen en naspoelen met schoon water.

Verschil DE/Blokker – Moccamaster via Webshop

Er is kwalitatief geen verschil in het DE apparaat dat u bij Blokker koopt en de Moccamaster die u via onze webshop kunt bestellen. Ook de garantie blijft 5 jaar. Het enige verschil is dat het DE apparaat (via Blokker) minder Watt (1270 Watt t.o.v. 1520 Watt) heeft en er daardoor een halve minuut langer over doet om een volle pot te zetten. Verder kunt u op onze webshop uit meer kleuren kiezen.

Weinig koffie zetten

Het apparaat is ook geschikt om 2 kopjes te zetten maar dan moet u wat meer koffie doseren. Vanaf 6 kopjes kunt u de aanbevolen dosering van 1 afgestreken schepje hanteren.

Tot 4 kopjes kunt u de kan weghouden onder de filter en pas als het water uit het reservoir is doorgestroomd naar het filter, de kan er onder zetten zodat de koffie langer kan trekken. (bij meer dan 4 kopjes stroomt het filterhouder over). Het gebruik van twee koffiefilters is ook een manier om de koffie langzamer te laten doorlopen.

Winkel Moccamaster

We zijn op werkdagen geopend van 8.30-17.00 uur op onderstaand adres.

Industrieweg Zuid 20A, 3958VX Amerongen.

Helaas hebben we geen pin-apparaat dus wilt u contant geld meenemen?

Moccamaster 2018 - Handbuilt by professionals